Duális képzés

Cégünkről:

A Micro Focus, Novell és SUSE szoftvertermékek hivatalos hazai kompetencia központjaként a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldásokat nyújtunk a hazai és nemzetközi ügyfeleink részére. Cégünk legnagyobb értéke a magasan képzett munkatársaink sokéves tapasztalata, hiszen az első perctől kezdve komoly energiát fektettünk a folyamatos önképzésbe. Sikerünk titka, hogy a növekedéssel nem veszítettük el a dinamizmusunkat és rugalmasságunkat, valamint a multinacionális háttértámogatás lehetővé teszi számunkra, hogy a legnagyobb feladatokra is megoldást találjunk. Filozófiánk alapköve a minőség, ezért projektjeinket szigorú minőség biztosítási folyamatok kísérik. Szolgáltatásaink közé tartozik a szoftver bevezetés és támogatás, a kihelyezett üzemeltetés, az alkalmazásfejlesztés és a tesztelés.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai karával együttműködve 2016-ban indítottuk el duális képzés programunkat pécsi székhelyű irodánkban.

Duális képzés a gyakorlatban:

A duális képzés két különböző helyszínen kialakított oktatást jelent. Egyrészt a tanulók az elméleti ismereteket a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai karán szerzik meg. Másrészt a gyakorlati képzés során a Novell PSH Kft. pécsi irodájában sajátítanak el magas szintű gyakorlatorientált tudást, melynek nagy hasznát vehetik az egyetem utáni karrierjük során.

Érdemes csatlakozni, mert:

 • Magas színvonalú, az elméleti tudást kiegészítő gyakorlatorientált képzésben vehetsz részt
 • Egymást ösztönző, kreatív, fiatalos csapat tagja lehetsz
 • Izgalmas, változatos feladatokon dolgozhatsz
 • Nagyvállalati rendszerek üzemeltetésében vehetsz részt
 • Megismerheted a Linux és Windows szerveroldali szoftverkörnyezeteket
 • Modern informatikai ismereteket sajátíthatsz el
 • Célunk, hogy hallgatóink a diploma megszerzése után szakmailag készen állva rendszermérnökként erősítsék csapatunkat.
 • A gyakorlati idő alatt lehetőséged lesz csapat, illetve egyéni feladatok megoldására is
 • Szakmai fejlődésedet mentor támogatja
 • Anyagilag független lehetsz, a teljes képzési időszak alatt fizetést kapsz, melynek értéke a bruttó havi minimálbér 60%-a havonta (átlagosan körülbelül havi 89.700 Ft). Kiemelkedő teljesítmény esetén további juttatásokkal értékeljük munkádat.

Hogyan csatlakozhatsz hozzánk?

Látogass meg minket pécsi irodánkban, ahol betekintést nyújtunk rendszermérnöki munkánk és a duális képzés világába, megismerkedhetsz csapatunk tagjaival. A látogatáshoz előzetes időpont egyeztetés szükséges a +36 30 438 6772 -es telefonszámon.

Ha úgyérzed, hogy szívesen dolgoznál velünk, akkor töltsd ki a http://dualisreg.mik.pte.hu/ címen található duális képzésre való jelentkezéshez kialakított űrlapot, majd a kitöltés során válaszd ki a cégek közül a Novell PSH Kft. -t.

Ha duális képzésben szeretnél részt venni, akkor ezt egy kétlépcsős felvételi eljáráson keresztül teheted meg. Hogy mit is jelent ez pontosan? Első lépésben a felsőoktatási felvételi rendszeren keresztül kell bekerülnöd a céggel szerződésben lévő szakokra, cégünknél ezek a PTE MIK Mérnökinformatikus Bsc, illetve PTE MIK Villamosmérnöki Bsc szakok (ebben a lépésben nem kell megjelölnöd, hogy duális képzésre szeretnél jelentkezni). Második lépésben a cégünk felvételi eljárásában kell részt venned, mely teszt írásból és szóbeli elbeszélgetésből áll. A teszt és a szóbeli elbeszélgetés az egyetem által kitűzött időpontban a PTE MIK épületében (7624 Pécs, Boszorkány út 2.) lesz megrendezve.

A jelentkezés feltétele:

 • Érvényes jelentkezés a PTE MIK aktuális évben induló Mérnökinformatikus, vagy Villamosmérnöki alapszak valamelyikére
 • Jó problémamegoldó képesség és rugalmasság
 • Csapatmunkára, illetve önálló munkára való készség
 • Informatikai és műszaki irányú érdeklődés
 • Fejlődésre való hajlandóság
 • Új technológiák iránti érdeklődés

Egyéb hasznos információk:

Munkaidő:

A munkaidő 8.00-tól 17.00-ig tart, mely magába foglalja a 12.00-tól 13.00-ig tartó ebédszünetet.

A duális képzés időbeosztása:

Diákjaink a szorgalmi időszakban csütörtökön és pénteken, illetve iskolai szünetek idején hétfőtől péntekig a pécsi irodánkban vannak gyakorlaton. A vizsgaidőszak első három hetében diákjainknak nem kell megjelenniük céges gyakorlaton, majd a vizsgaidőszak többi részét hétfőtől péntekig a cégnél töltik. Emellett minden évben 20 nap fizetett szabadság áll rendelkezésre, mely az év folyamán bármikor felhasználható.

Egyetemi számonkérésre való felkészülés:

Cégünk számára elsődleges szempont, hogy duális képzésben résztvevő hallgatóink megszerezzék diplomájukat, ezért támogatjuk az egyetemi számonkérésekre (zárthelyi dolgozatokra, vizsgákra) való felkészülést:

 • A cégnél töltött gyakorlati idő keretében, kérés esetén lehetőséget nyújtunk a számonkérésekre való felkészülésre.
 • Tapasztalataink alapján diákjainknak nagy segítséget jelent, ha csapatban tudnak felkészülni, ezért erre is biztosítunk lehetőséget
 • Közös munkaterületeinken lehetőséget adunk arra, hogy diákjaink egyetemi segédanyagokat tároljanak és osszanak meg egymással.

Elérhetőségeink:

Központi iroda címe 1117 Budapest, Neumann János u. 1. A. épület, 2. emelet

Pécsi iroda címe:7622 Pécs, Irgalmasok útja 5. (Konzum Irodaház 2. emelet, 204-211 -es irodák)

Telefonszám: +36 30 438 6772

E-mail cím: dualiskepzes@npsh.hu