Alkalmazásfejlesztés

A Novell komplex környezetekben végzett többéves támogató munkája során számos esetben vett részt speciális feladatokat ellátó, egyedi alkalmazások fejlesztésében. A cég alapításától kezdődően tudatosan készült egy magas szintű, saját alkalmazásfejlesztői csoport kialakítására, amely nem csupán a rendszertámogatás során felmerülő feladatok megoldásában nyújt kiemelkedő szolgáltatást, hanem az infrastruktúrához vagy üzletmenethez kapcsolódó egyedi fejlesztések végrehajtását is magas szakértelemmel képes megoldani. A Novell nemzetközi stratégiájának megfelelően, a fejlesztésekhez a legkorszerűbb eszközöket és nyílt szabványokra épülő integrációs megoldásokat, ISO 9001:2000 szabvány szerint tanúsítottan alkalmazza. A Novell PSH fejlesztői csapata 2002. év folyamán vált önálló részleggé a cégen belül. Több, mint 10 éve nyújt magas színvonalú szoftverfejlesztési szolgáltatásokat elsősorban a magyar állami- és versenyszféra számára, de a külföldre történő fejlesztések sem jelentettek gondot csapatunknak az elmúlt időszakban.

Teljes körű szolgáltatás

Szolgáltatásaink végigkísérik saját fejlesztésű rendszereinket azok teljes életciklusán. Ha ügyfeleink még nem rendelkeznek pontosan definiált elképzelésekkel, üzleti konzultációs szolgáltatásaink segítenek az igények pontos felmérésében, az üzleti folyamatok informatikai nyelvre történő lefordításában és optimalizálásában. Ha szükséges, megvalósíthatósági tanulmányban vizsgáljuk az elképzelések életképességét, a szükséges befektetéseket és a várható eredményeket. Segítünk a kívánt funkcionalitást megvalósító rendszer megtervezésében és pontos specifikálásában. A fejlesztési folyamatot az igényekhez igazítjuk. Ez jelenti a megoldás menetét és a végrehajtandó lépések sorrendjét csakúgy, mint a használt eszközök és módszerek kiválasztását. Ha a feladat megkívánja, prototípust készítünk és a tesztelés eredményei alapján folyamatosan, inkrementális módon fejlesztjük a megoldást úgy, hogy annak eredménye mielőbb értéket képviseljen a felhasználók számára. Célunk az optimális szervezeti működést kiszolgáló informatikai megoldások telepítése, és nem a kész megoldásokhoz való alkalmazkodás kikényszerítése. A felmérésnél, tervezésnél és a fejlesztés/tesztelés során használt eszközöket és módszereket az elérendő célnak rendeljük alá, hiszen különböző típusú feladatokhoz különböző eljárások optimálisak. Ez a feladatközpontú felfogás a garancia arra, hogy az ügyfeleinknél felmerülő fejlesztési feladatokat platform- és gyártófüggetlen módon a megoldás hatékonyságának szempontjából közelítjük meg. Nem ér véget a fejlesztés a rendszer átadásával. Vállaljuk elkészült megoldásaink hosszú távú üzemeltetését, támogatását, valamint a használat közben megfogalmazódó új igények alapján történő továbbfejlesztését is.

Kompetenciáink

Alkalmazásfejlesztői csapatunk széles spektrumú szakmai kompetenciával rendelkezik, melyek segítségével magas színvonalon oldjuk meg alkalmazásfejlesztési feladatainkat, továbbá a kompetenciánkon kívül eső feladatokat is vállalni tudjuk megfelelő és megbízható alvállalkozóink bevonásával, amire számos projektünkben volt már példa. Az ilyen esetekben minőségbiztosítást végzünk, azaz csak olyan készterméket szállítunk a Megrendelőnek, ami megfelel a saját csapatunkkal szemben támasztott magas minőségi követelményeknek is, szem előtt tartva ügyfeleink elégedettségét. Fejlesztésekben használt nyelvek, eszközök, technológiák a következők:

Nyelvek:
– Java (SE, EE)
– C,
– SQL, PL/SQL
– JavaScript,
– HTML, CSS,
– Delphi
– C++

Java Frameworks:
– Spring
– Tapestry 5
– Vaadin
– Hibernate

Egyéb technológiák:
– XML, XSLT, XSD
– RDBMS: Oracle, MySQL, PostgreSQL

Software design:
– OOP
– TDD
– UML

Software release:
– Build: Ant, Gradle, Maven3
– CI: Jenkins

Source Control Management:
– Git
– SVN

Protokollok:
– HTTP
– SMTP, POP3
– RADIUS

Kiemelném továbbá, hogy szoros és igen jó kapcsolatot ápolunk egy professzionális, kifejezetten .NET fejlesztésekre specializálódott csapattal is, így a fenti felsorolásban nem szereplő .NET technológiákat igénylő fejlesztéseket is meg tudjuk valósítani, a saját szolgáltatásainkkal megegyező színvonalon.

Kompetenciáinkból látható, hogy mind a webes mind a kliens-szerver architektúrán alapuló technológiák beillenek a csapatunk profiljába. Webes technológiák alkalmazásánál számos biztonságos autentikációs metódust alkalmaztunk már, nem védett hálózat esetén, a biztonság mértéke mindig a Megrendelő igényétől függ, fejlesztői eszközök segítségével szinte bármilyen eljárás beilleszthető a fejlesztendő rendszerbe. Természetesen a biztonság kérdése felmerül a kliens-szerver architektúra esetében is, hiszen a két végpont között gyakorta az Internet található. A mai kor mobil eszközei szinte kivétel nélkül rendelkeznek internetkapcsolati lehetőséggel, így a fenti technológiákkal készített fejlesztések bármekkora mobilitást lehetővé tesznek.

Cégünk igen jó kapcsolatot ápol Magyarország egyik ismert IT biztonságtechnikai megoldásokra szakosodott cégével, így velük együttműködve mind a tervezés, mind az implementálás szakaszában a legkorszerűbb biztonsági megoldásokat tudjuk felhasználni, a Megrendelő igénye szerint.

Referenciáink

Az elmúlt több, mint 10 évben számos ügyfélnél végeztünk alkalmazásfejlesztéseket, az állami szektor legtöbb nagyvállalatában megfordultunk, illetve a versenyszférában is jelentős és tartós fejlesztéseket vittünk véghez.