Novell

Csoportmunka, eszközfelügyelet, fájl- és hálózatkezelés

A Novell csoportmunka eszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket.

Hatékony csoportmunka

Az IDC értékelése szerint a vállalatoknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek segítik az alkalmazottakat a könnyű munkavégzésben, ugyanakkor nem okoznak biztonsági problémákat. Ennek megfelelően a Novell csoportmunka megoldása, a Vibe biztosítja az informatikai vezetők számára a szükséges egyensúlyt ahhoz, hogy megvédjék az üzleti adatokat, mindeközben a vállalat dolgozói számára is produktív környezetet teremthessenek és tarthassanak fenn. A vállalati szintű biztonsági követelményeknek megfelelő megoldás sokoldalú információ-megosztásra teremt lehetőséget a munkatársak között, a web2 legmodernebb közösségi szolgáltatásait is felvonultatva, beleértve a wikiket, blogokat, tudásbázist, dokumentum-menedzsmentet, munkafolyamatokat, együttműködést, feladatkezelőt és naptárt.

Biztonságos és megbízható csoportmunka- és levelezőrendszerként a GroupWise tovább növeli a felhasználók teljesítményét. Innovatív eszközeivel és web 2.0 funkcióival támogatja a produktivitást, a kapcsolatokat értékes üzleti eszközzé alakítja, és lehetővé teszi a szervezetek határain túlnyúló együttműködést és kommunikációt.

Átlátható rendszerfelügyelet

A Novell rendszer-felügyeleti eszközei új szintre emelik az erőforrások és a szolgáltatások biztosítását, ezáltal javítják az informatikai szervezet és eszközpark hatékonyságát, méretezhetőségét és rugalmasságát. A ZENworks termékcsomag például lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák egyetlen megoldással felügyelhessék az eszközöket, frissíthessék az alkalmazásokat, biztosíthassák a végpontok védelmét, és nyomon követhessék a szoftverlicencek megfelelőségét – a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt.

A termékcsomag a napjainkban leggyakrabban alkalmazott környezetek mindegyikében működik, támogatja a Windows, Linux és Mac rendszereket egyaránt. Olyan új, innovatív szolgáltatásokkal is segíti a szervezeteket, mint például az alkalmazásvirtualizáció vagy a mobileszközök felügyelete.

Rugalmas hálózat- és fájlkezelés

A Novell fájl- és hálózatkezelési megoldásai, például az Open Enterprise Server, olyan vállalati szintű hálózati-, nyomtatási- és fájlszolgáltatásokat biztosítanak, amelyeket a szervezetek napi működésükhöz igényelnek. Így garantálják számukra az egyensúlyt a nyílt forráskódú szoftverek költséghatékonysága és rugalmassága, valamint a vállalati rendszerek non-stop működésének követelménye között.

Az új, innovatív termék, a Novell Filr pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a fájlok bárhonnan, bármilyen készülékről szinkronizálhatók, kereshetők, megoszthatók és kommentálhatók legyenek, emellett a verziókövetés is biztosított a megoldásban. A megoldás segítségével így a vállalatok jobban menedzselhetik fájljaikat. A Dropbox által nyújtott szolgáltatásokhoz hasonló, de vállalati felhasználásra szánt alkalmazás segítségével a felhasználók bárhonnan, akár mobileszközről is hozzáférhetnek fájljaikhoz, illetve kényelmesen meg is oszthatják azokat. A tárolt fájlokhoz kommentek is fűzhetők, emellett a felhasználó arról is értesül, ha valaki más módosítja a vele megosztott fájlt.

Szakmai elismerés, széles ügyfélkör

A Forrester Wave Collaboration Platforms elemzésében a Novell a vezetők között szerepel a Novell Vibe teljesítménye és funkciói alapján. Csoportmunka eszközei, hálózati és fájlkezelési megoldásai, valamint rendszer-felügyeleti termékei révén a Novell vállalatok ezreit támogatja abban, hogy jobban kihasználják rendelkezésre álló szoftvereiket, és egyszerre növeljék a munkakörnyezet és az alkalmazottak produktivitását.