SUSE

Vállalati Linux megoldások a vezető hardver- és szoftvergyártók támogatásával

A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhő alapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról. A SUSE a vállalati Linux szerverek, a Linux felügyelet és a virtualizáció területeire fókuszálva szolgálja ki ügyfelei igényeit, minden esetben a lehető legmagasabb rendelkezésre állásra törekedve. A SUSE Linux Enterprise megoldásoknak köszönhetően a vállalatok teljes IT rendszerén futtatható Linux, a desktopoktól kezdve a PoS készülékeken keresztül egészen a szerverekig és mainframe gépekig. A más megoldásokkal való együttműködést kiemelt prioritásként kezelő termékcsalád maximális teljesítményt biztosít, kedvező költségek mellett.

Linux kiszolgálók

A SUSE Linux Enterprise Server egy rendkívül megbízható és széles körben támogatott vállalati kiszolgálókörnyezet, a legkedveltebb Linux változat a szuperszámítógépeken, a mainframe-ken és az SAP alkalmazások futtató környezeteként egyaránt. A SUSE Linux a VMware, a Microsoft, és az SAP által is elsődlegesen ajánlott Linux disztribúció, és több hardvereszközön, valamint szoftverkörnyezetben tanúsított és támogatott, mint bármely más nagyvállalati Linux verzió. Az SAP Linux rendszerek között 70 százalékos részesedéssel bír a SUSE Linux Enterprise Server, amely fejlesztési referencia platformnak is számít az SAP vállalatnál és számos SAP megoldás pl. a HANA csak SUSE Linux Enterprise Server-en érhető el. A SUSE Linux Enterprise Server for SAP termék pedig a két gyártó által közösen kifejlesztett megoldás, amelyik a minősített, nagy rendelkezésre állást biztosító komponensek és az integrált terméktámogatás mellett a speciális operációs rendszer módosítások miatt teljesítmény szempontjából is a legjobb választás.

Linux felügyelet

Függetlenül attól, hogy adatközpontja nagy vagy kicsi, a kiszolgálók kézi frissítése, javítása és konfigurálása egy időigényes és számos hibalehetőséget magában rejtő feladat. A SUSE erre a területre is kínál megoldást. A Linux rendszerekhez készült SUSE Manager révén átfogóan felügyelheti Linux kiszolgálóit a fizikai, a virtuális és a felhőalapú környezetekben, és javíthatja az adatközpont hatékonyságát. Egyetlen konzolról teszi lehetővé minden egyes Linux kiszolgáló állapotának megfigyelését, hogy még azelőtt észlelhesse a teljesítményproblémákat, mielőtt azok rossz hatással lennének az üzletmenetre. A felhő alapú környezetek menedzselésében az openStack alapú SUSE Cloud termék, az alkalmazások, rendszerképek, szoftverkészülékek életciklusának kezelésében pedig a SUSE Studio segítheti a cégeket, intézményeket.

Microsoft-SUSE szövetség

A SUSE egyik legfontosabb stratégiai partnere a Microsoft. A két szervezet 2006 óta működik együtt a szerverek, a virtualizáció, a felügyelet és a felhőalapú számítástechnika területein. Számos közösen létrehozott technológia járul hozzá ahhoz, hogy az ügyfelek a lehető legkevesebb kockázat mellett, a legrugalmasabb, legegyszerűbb és leghatékonyabb kombinációban használhassák együtt a nyílt és zárt forráskódú megoldásokat.

A SUSE számokban

A SUSE Linux mellett döntött számos különféle szervezet, az autóipar legfontosabb szereplőitől kezdve a légiközlekedési cégeken át, egészen a legnagyobb vállalatokig. A Linux-alapú mainframe gépek 80 százalékán SUSE Linux Enterprise Server fut, és ugyanezen rendszer alatt működik a Linux-alapú SAP alkalmazások 70 százaléka, illetve a világ szuperszámítógép-klasztereinek körülbelül 50 százaléka. Az Egyesült Államok Fortune 500 listáján szereplő légiközlekedési és légvédelmi vállalatának 80 százaléka, a nemzetközi Fortune 100 vállalatoknak pedig több mint kétharmada használ SUSE Linux Enterprise Servert. Az összes Linux disztribúció közül a SUSE Linux Enterprise Server rendszerekre tanúsított a legtöbb szoftveralkalmazás, ezek száma 2012 nyarára meghaladta a 9200-at, és a kínálat havonta bővül a szoftverfejlesztők újabb és újabb alkalmazásaival.