HUEDU program

Megoldások

A mindenkori magyar kormányzat évek óta támogatja az oktatási intézmények függetlenedését a folyamatos anyagi ráfordítást igénylő, előfizetéses jellegű informatikai megoldásoktól. A Novell a kezdetektől fogva az egyik legfontosabb partner ezen célok megvalósításában. 2009-től 2012-ig több tízezer felhasználó és több száz oktatási intézmény számára tette elérhetővé az örökös alapinfrastruktúra licenceket a Novell HUEDU program keretében. A kezdeményezés sikerét látva a kormányzat 2013-ban kibővítette a programot egy teljesen nyílt forráskódú alkalmazáscsomaggal, így megszületett az OpenLab.

OpenLab labormunka-támogató alkalmazáscsomag

Az OpenLab egy szerver oldali és egy munkaállomás oldali programcsomagból áll, amelyek egymástól függetlenül is teljes funkcionalitással üzemelnek, a szerver oldali funkciók pedig tökéletesen együttműködnek a Microsoft Windows operációs rendszerrel felszerelt munkaállomásokkal is. A korábbiakhoz hasonlóan természetesen az OpenLab csomagot és annak bevezetés-, valamint üzemeltetés-támogatását is teljes mértékben ingyen biztosítjuk az oktatási intézményeknek a program ideje alatt.

Szolgáltatások

A program keretében számtalan támogatási szolgáltatás és dokumentáció érhető el, amelyek segítségével egyszerűvé válik a szoftverek bevezetése, üzemeltetése és oktatása.

Implementációs projektek

A résztvevő intézményeknek lehetőségük van mérnöknapok lehívására, amelyek keretében Novell rendszermérnökök a helyszínen elvégzik a szoftvercsomag bevezetését és oktatását.

Üzemeltetés-támogatás

A program keretén belül a Novell támogatást biztosít a termékekhez. A támogatás többféleképpen vehető igénybe:

  • Információs vonal
    Munkanapokon 9-17 óra között telefonon kaphat tájékoztatást a HUEDU programmal kapcsolatban a csatlakozásról és a termékekről.
  • Levelezőlista
    Közösségi támogatás érhető el a HUEDU levelezési listáján, ahol a Novell szakemberei mellett a programban aktív szerepet vállaló iskolák informatikusai is válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

A nyílt forrású közösség felhasználóit külön videósorozattal is segítjük, amelynek folyamatosan bővülő elemei a LibreOffice használatához nyújtanak vizuális segítséget.

Oktatási anyagok

Elérhetőek a nyílt forráskódú termékek oktatását segítő, akkreditált oktatóanyagok, amelyek órákra bontva, lépésről lépésre segítik a tanulókat az érettségire való felkészülésben.

A programról bővebben a huedu.hu honlapon tájékozódhat!